fbpx

Kolme viikkoa kiven sisällä - Hotel Kakolan projekti

Pääsimme mukaan muuttamaan historiaa ja tekemään historiallista Kakolan aluetta ja Hotel Kakolaa. On hienoa ollut olla mukana muuttamassa historiaa, kun entisen pahamaineisen Kakolan rakennukset on saneerattu vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Kiven sisään mennäänkin nyt vapaaehtoisesti kokemaan täyden palvelun hotellipalveluita, omalla kustannuksella.

Koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen projektin on toteuttanut Ojalan perhe. Perheen pää, Kiinteistöneuvos Olli Ojala kehuu Makerspointin yhteistyö- ja ratkaisukykyä sekä erityisesti asentajien joustavuutta. Makerspointin ripeät ja osaavat asentajat ovatkin olleet mukana vielä loppumetreillä venymässä asennusten ja toteutusten kanssa. Makerspointista löytyi myös Ojalan mukaan ideointia ja ratkaisuja muun muassa teippauksiin, opasteihin, tapetteihin ja muihinkin painotuotteisiin liittyviin haasteisiin.

Toivottavasti saamme kulkea Ojalan perheen kanssa vielä tulevaisuudessakin yhtä matkaa uusien projektien parissa.

Makerspointin työnjälki näkyy jo hotellin ulkopuolella, kun suuret valomainokset kertovat tulijalle hotellin sijainnin. Makerspointin tekemä salkolippu nostettiin hotellin takapihalla olevan purjeveneen salkoon - itse purjevene korkealla Kakolanmäellä on jo nähtävyys sinänsä.

Valomainoksia suunniteltiin ja asennettiin ulkotilojen lisäksi myös sisälle ravintoloihin ja respatiskiin.

Valomainos sisälle

Respatiski ja respaovi myös teipattiin Kakolan ilmeen mukaisesti.

Valomainos tiskiin

Ulos tehtiin ja asennettiin useita valomainoksia:

Kakolan valomainos

Ylhäällä katonrajassa kulkeva ledinauhan suojalista teipattiin myös huomaamattomaksi. Ravintoloiden seiniä koristaa meidän tulostamat ja asentamat tapetit ja keittiön lasiovet haluttiin teipata hiekkapuhalluskalvolla antamaan näkösuojaa.

Kuvatapetti Turku

Ruben-ravintolan baaritiskit toteutettiin taustateipatuilla akryylilevyillä.

Arkkipainokoneemme joutui myös todelliseen testiin, koska hotellille painettiin iso nippu flyereita, avainkorttikoteloita, ravintolan ruoka- ja viinilistat - drinkkilistoja unohtamatta. Kaikki arkkipainotuotteet toteutettiin ekologisesti ja niiden hiilijalanjälki on hyvitetty.

Opasteilla huolehdittiin siitä, että kävijä ei eksy vanhan vankilan käytävillä. Opasteet toteutettiin teipatuilla akryylilevyllä, jotka sopivat tyylinsä puolesta loistavasti karun moderniin sisustukseen. Samaa tyyliä jatkettiin myös huoneiden ovinumeroissa, huoneopasteissa ja kerrosnumeroissa.

Opastekyltit

Kerrosnumero-opaste

Huoneiden sisällä on jokaiseen huoneeseen asennetut canvas-taulut kehyksineen. Välkivalaisevat poistumiestieopasteet opastavat tarvittaessa vieraan ulos hotellista, myös sähkökatkoksen sattuessa.

Canvas-taulu

Jälkivalaiseva poistumistieopaste

Peilikirjaimet asennettiin käsienpesupisteille.

peilikirjaimet